“Sodelovanje z mentorico pri projektu Kolegice mi je odprlo vrata, na katera si prej nisem upala niti potrkati.” Martina (27), udeleženka projekta Kolegice

Ali končuješ študij, pa še ne veš, kaj oz. kje boš delala potem? Si iskalka prve zaposlitve in potrebuješ nekaj pomoči pri vstopu na trg dela?
Kolegice te vabimo, da jesen 2018 preživiš v naši družbi in se pridružiš klubu Kolegic v Rogaški Slatini.

Prijaviš se lahko tukaj: https://app.nefiks.si/activity/1082

Naše prvo srečanje bo v sredo, 14. 11., ob 17. uri v prostorih Mrežnega podjetniškega inkubatorja Vrelec d. o. o. v Rogaški Slatini.
Prijave za klub zbiramo do ponedeljka, 12. 11. 2018.

*Projekt je namenjen dekletom, starim do 29 let.

Na kratko o Kolegicah
Na Zavodu Nefiks želimo mladim ženskam − eni izmed najbolj ranljivih skupin na trgu dela − pomagati pri pridobitvi novih kariernih izkušenj. Delovanje projekta je na praktični ravni zasnovano na podlagi neposrednega pretoka znanja med starejšo uspešno žensko in mlado iskalko zaposlitve, ki je šele na začetku svoje poti.

Pred srečanji z mentorico se skupina deklet najprej dobiva na sproščenih, a strokovno vodenih tedenskih srečanjih, na katerih udeleženke v družbi svojih vrstnic razvijajo svoj karierni načrt. Poleg tega skupaj načrtujejo dogodke, s katerimi želijo širšo javnost opozoriti na problematiko zaposlovanja mladih žensk, spodbuditi lastno zaposljivost in zaposljivost drugih žensk ter odgovorne organe pozvati k ukrepanju.
Po šestih tednih od začetka delovanja kluba se boste kolegice predvidoma dobivale mesečno, po potrebi pa pogosteje.

Projekt Kolegice v Rogaški Slatini podpirata Urad RS za mladino in Mrežni podjetniški inkubator Vrelec d. o. o.